Nieuwe aanwinsten
omarmen - en zij jou

OnBoarding

Er verschijnen nieuwe gezichten aan de lunchtafel, want er heeft uitbreiding plaatsgevonden. Mooi! Na hun voorstelrondje op de eerste werkdag gaat iedereen weer aan de slag: the show must go on. Logisch, want er liggen immers deadlines en projecten te wachten. De nieuwe aanwinsten weten zelf niet zo goed waar te beginnen, en dat kan verder gaan dan slechts ‘in het diepe worden gegooid’.  Een aantrekkelijke en gepaste onboarding is onmisbaar voor het behoud van talent. Trouwens,  de organisatie heeft zelf ook voordeel van werknemers die zo snel mogelijk up to speed zijn.  

Suzie Says Yes biedt hulp. We weten concreet wat er nodig is, vanaf de eerste werkdag tot aan de laatste dag uit de onboardingsfase. Samen zorgen we ervoor dat er een geschikt plan komt te liggen, zodat nieuwe medewerkers een warm welkom en de juiste tools krijgen om aan de slag te gaan.  We werken dit uit in een draaiboek en onboarding guide voor managers en medewerkers.  Op die manier kun je, ook als wij weg zijn, zelfstandig verder.

Wie is Suzie?

Suzie staat niet voor één generatie, één doelgroep of een individu. Suzie is voor jou moeilijk te vinden of te vangen. Dat kan een millennial zijn – of juist een heleboel – of een digital native uit generatie Z. Of toch die creatieve storyteller die de meest unieke stukken weet te produceren? Jij mag het zeggen. We helpen je om jouw doelwit op een prettige manier kennis te laten maken met de organisatie door een passende employer brand, onboarding en/of schrijfstijl. Wedden dat ze ‘ja’ zeggen?

"You never get a second chance to make a first impression"

says suzie